OH SUSANNA – SLEEPY LITTLE SAILOR

‘Oh Susanna’ is de naam waaronder de nu 49-jarige Amerikaans-Canadese folkzangeres Suzie Ungerleider sinds midden jaren ‘90 optreedt en platen maakt met voornamelijk zelf gecomponeerde liedjes en een zorgvuldig geselecteerde cover van één van haar lievelingsliedjes. Ze debuteerde op plaat in 1999 met het album “Johnstown” dat ze twintig jaar later in een geremasterde versie opnieuw heeft uitgebracht.

Dat was dus vorig jaar en dit jaar komt ‘Oh Susanna’ met een nieuw studioalbum dat de titel “Sleepy Little Sailor” kreeg en eveneens een herbewerkte heruitgave is van het originele gelijknamige album uit 2001. Daarop staan elf nummers, zijnde tien eigen songs en een heerlijke coverversie van de Otis Redding-klassieker “I’ve Got Dreams To Remember” uit 1967. Naast die elf songs krijgt de luisteraar op de ‘deluxe’-versie van deze cd ook nog eens vijf akoestische versies van vijf liedjes die op de originele tracklijst van deze plaat staan.

Suzie Ungerleider werd geboren in Massachusetts maar groeide op in Vancouver, Canada. Na haar debuutplaat volgden nog acht andere studioalbums die allemaal op zeer goede perskritieken en enkele welverdiende ‘awards’ konden rekenen. Dat zal voor de nieuwe plaat “Sleepy Little Sailor” zeker niet anders zijn want haar zang- en songschrijverscapaciteiten zijn met de jaren alleen maar toegenomen en beter geworden.

Met haar kristalheldere stem brengt ze de ene leuke song na de andere, maar natuurlijk hebben we weer enkele favoriete nummers geselecteerd om bij u aan te bevelen. Dat zijn de albumtiteltrack, de mooie ballad “River Blue” die u op de eerste video kunt beluisteren, de coverversie van de Otis Redding-hit en de pianoballad “Forever At Your Feet”. Ook het op de tweede video live gebrachte uptemponummer “Kings Road”, countrywalsje “Ted’s So Wasted” en de tien minuten durende slotsong “Ride On” kunnen zonder meer op een hernieuwde draaibeurt rekenen ten huize

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Stella Records

video